DE WAARDE VAN KUNST EN CULTUUR

Beste Ridderkerkers, ondernemers, organisaties en artiesten.

De journalistiek, culturele sector en horeca hebben het zwaar te verduren. Huis-aan-huiskranten verdwenen, theaters, podia en cafés gingen dicht. Het Covid-19 virus zette ons letterlijk en fguurlijk op afstand. Het virus én de maatregelen die er noodgedwongen op volgden, hebben grote impact op ons dagelijks leven.

Als jonge huis-aan-huiskrant voor Ridderkerk, gestart eind 2019, werden wij ook keihard getroffen. Wij moesten zelfs de maart-editie overslaan en daarna op halve kracht verder. Bij deze juni-editie wederom. Nu de sectoren kunst en cultuur met de onlosmakelijk verbonden horeca, per 1 juni aanstaande weer voorzichtig mogen gaan opbouwen, geeft dit ons hoop! Maar, eenvoudig zal het niet zijn.

De Donderdagkrant heeft als kern het brengen van kunst en cultuur, binnen en buiten Ridderkerk. Wij zijn er van overtuigd dat kunst en cultuur een cruciale rol speelt in onze samenleving. Kunst en cultuur is veelomvattend, is meer dan alleen een schilderij, boek of muziek. Kunst en cultuur ontwikkelt, stimuleert ons brein, verbindt en moet daarom wat ons betreft de aandacht blijven krijgen die het verdient!

Om dit te kunnen doen en De Donderdag te kunnen blijven uitgeven, moéten wij nu helaas meer dan anders een beroep doen op de lezers, ondernemers en organisaties. Met elkaar zijn we in staat om De Donderdagkrant in beweging te houden en kunst en cultuur in Ridderkerk en regio in de toekomst blijvend aandacht te geven.

Zonder steun van betrokken organisaties en ondersteunende ondernemingen verdwijnt De Donderdagkrant uit het straatbeeld. Steun ons en plaats daarom uw logo, bedrijfsnaam of advertentie in de krant én tijdelijk gratis op de website www.dedonderdag.nl

Stuur uw reactie naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en ontvang de mogelijkheden om ons te ondersteunen. U kunt ook een bijdrage leveren in de vorm van een donatie, mail hiervoor naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ron Andriessen - Hoofdredacteur/eigenaar
Nancy van Geenen - Grafsche vormgeving