Rock & Roll uit de regio

roustabouThe Roustabouts is een Rock & Roll band uit Den Haag, bestaande uit Paul Selier (bas/zang), Johan Schippers (sologitaar/zang),  Joop Regoord (drums) en Gerben Bootsma (zang/gitaar). De band is in de zomer van 2018 opgestart door Johan en Gerben, de jongste rockers in de band. Ze wilden (en willen!) hun passie voor de echte Rock & Roll uit de jaren ’50 en ’60 na diverse pop/rock bands nu eindelijk ook in de 21ste eeuw op het podium brengen. 

Het is de muziek waar ze op jonge leeftijd voor het eerst écht enthousiast van werden en gitaar mee hebben leren spelen. Met de ervaring van Paul en Joop erbij, twee echte rockveteranen, werd al snel de band The Roustabouts opgericht. Paul en Joop hebben de Rock & Roll jaren vanaf het begin aan den lijve ondervonden en zijn vanaf de jaren ’60 hun muzikale voorbeelden gevolgd door in diverse bandjes te gaan spelen. Deze combinatie van jeugdig enthousiasme en muzikale levenservaring biedt het fundament, waardoor de nummers van Elvis Presley, Eddie Cochran, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, Buddy Holly en véle anderen uitstekend tot hun recht komen. The Roustabouts zijn in hun element met Rock ’n Roll en spelen het dan ook met verve: rockend, swingend, shakend en met oog voor detail. Contact en interactie met het publiek maakt het levendig en gezellig. Bij een geslaagd optreden zijn de nummers goed gebracht, gaat het publiek naar de dansvloer, wordt gedronken en gelachen en gaat iedereen vrolijk naar huis!

Gerben Bootsma VOCALS Vanaf de jaren ’80 de leadzanger en slaggitarist van diverse rock- en Top 40 bandjes in Friesland en Groningen. In de jaren ’90 geëmigreerd naar Den Haag waar hij naast Rock & Roll ook met eigen Nederlandstalig werk optreedt en zo nu en dan een Fries lied ten gehore brengt. Thuis warmt hij zijn stem graag op met Rock & Roll liedjes, wat ook de motivatie geweest is om met The Roustabouts het Rock & Roll virus verder te verspreiden.

Johan Schippers GUITARS Een rasgitarist met het authentieke Rock & Roll geluid waarmee hij de jaren ’50 en ’60 laat herbeleven. Hij is een virtuoos op sologitaar en speelt tevens met gemak andere muziekstijlen, zijn ervaring reikt dan ook tot ver in het Haagse popcircuit. Als muzikant laat hij eveneens graag zijn stembanden horen; hij speelt daarbij zowel bas-, slag- als sologitaar.

 

Paul Selier BASS Geen onbekende in de Haagse muziekscene, thuis op zowel bas als gitaar. Het spelen in Rock&Roll /Sixties “revival bands” vormt de rode draad in zijn muzikale loopbaan.

Joop Regoord DRUMS De ruggengraat van elk optreden, zit stevig achter zijn drumstel, waarvan hij er vele heeft versleten door de jaren heen. Rotterdammer, met muzikale Haagsche Roots. Ruim 40 jaar ervaring in de diverse bands, van amusement tot rock en disco. Samen met de bassist de motor van de band en altijd voor 100% aanwezig met strak drumwerk!