Een vaderdag om nooit te vergeten!

Vaderdag 1984 herinner ik me nog goed. Het was het jaar van ‘When the lady smiles’, ‘Love is a battlefield’, ‘I want to break free’, ‘the Reflex’, ‘Wake me up before you go-go’, ‘two tribes’, ‘careless whisper’ en ‘purple rain’. In Blijdorp was het olifantje Bernhardine de dag ervoor geboren.

Ik besloot bij het jaarlijks terugkerende gebrek aan kado mijn pa te verrassen met verse croissantjes. Mijn rijexamen stond gepland voor de maand erna maar ik mocht al af en toe een beetje in de buurt karren en besloot de auto even te nemen om naar ‘het dorp’ te gaan zoals we de Dorpsstraat in Hillegersberg noemden. Radio aan. Lekker mee blèren. 

IMG 0501

The re-flex,flex flex flex flex flex… en gas d’r op. Lang verhaal kort werd het kado voor pa een nieuwe buitenspiegel en voorlamp. Hij mocht ze ook zelf betalen. Het stoerste vond ik later wel dat ie er nooit kwaad over is geweest. Bij het melden van het voorval zei-ie slechts slaapdronken: ‘sukkel” en draaide zich weer om. De bakker was overigens dicht want het was 17 juni 1984 zondag.