Een speciale editie!

Een speciale uitgae van de Donderdag voor vaderdag! Vaders worden op vaderdag verrast met een ontbijtje op bed of een mooie tekening van hun kinderen of een heerlijke barbeque met deze zomerse dagen! Sinds wanneer is er eigenlijk al sprake van deze traditie, om Vaderdag te vieren?

In 1909 introduceerde Sanora Smart Dodd Vaderdag in Washington. Haar vader was een veteraan uit de Amerikaanse Burgeroorlog. Door de dood van zijn vrouw op het kraambed, stond hij alleen voor de zorg van zijn zes kinderen. Sanora besloot toen zij volwassen was het doorzettingsvermogen van haar vader onder de aandacht te brengen naar voorbeeld van Moederdag dat was geïntroduceerd door Anna Jarvis. Op 19 juni 1910 vond de eerste Vaderdag plaats in Spokane in Washington. De dag werd officieel erkend toen Nixon president was in 1972. In Nederland bestaat Vaderdag sinds de jaren ’60 en werd in de jaren ’70 en ’80 populair. Bijna over de hele wereld wordt Vaderdag gevierd op de derde zondag van juni. In België is het een week eerder.

Omdat deze vaderdag weer voor de deur hebben wij de tip om op onze site te kijken en zo bij het aanbod van bol.com een bestelling te kunnen plaatsen. Zodat de vele vaders verwent kunnen worden met een mooi geschenk zoals een CD, een game, een BBQ, elektronica, gereedschap of een zwembad!

De Vaderdag