Rotterdam Ahoy breidt uit

De bouw van het gloednieuwe Rotterdam Ahoy Convention Centre is in volle gang. September 2020 gaan de deuren open voor bezoekers en in januari 2021, als we 50 jaar bestaan, vieren we de officiële opening. 

De uitbreiding bestaat uit een unieke zaal, RTM Stage, die ingezet kan worden als auditorium en als concertzaal. Op de tweede en derde etage komen maar liefst 35 break out rooms die los van elkaar of gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Tevens ontstaat er een geheel nieuw entreegebouw van waaruit Ahoy Plaza, RTM Stage, de Beurs- & Evenementenhallen, de Ahoy Arena en alle nieuwe break out rooms bereikbaar zijn.

Het internationale congrescentrum telt 35 zalen, een indrukwekkend auditorium (RTM Stage) met 2.863 zitplaatsen en prachtige foyers en exporuimtes. Ook kleinere congressen kunnen er uitstekend plaatsvinden. De zalen variëren in grootte (50 tot 4.000 personen). Het congrescentrum is geïntegreerd in de bestaande structuur van Ahoy. Hierdoor is het mogelijk om naast een congres een bijbehorende vakbeurs te organiseren. De Beurs- & Evenementenhallen bestaan uit maar liefst 30.000 m2 oppervlakte. 

RTM Stage is een unieke zaal: niet alleen zal het de perfecte concertzaal met een capaciteit van 7.819 personen worden, tevens is de zaal in een mum van tijd om te toveren tot de grootste theaterzaal /auditorium van Nederland met 2.863 stoelen en een XL seated variant met 4.000 stoelen. Het biedt daarmee de ideale ruimte en faciliteiten voor concerten, comedy, plenaire sessies en theaterproducties. De zaal heeft meerdere balkons, comfortabele stoelen en moderne akoestiek voor perfect geluid. Ready to move?

Meer informatie over het Rotterdam Ahoy Convention Centre (RACC) en Rotterdam als bestemming vind je op www.rotterdamconferences.nl.

Bron: Ahoy