Onderwijs is maatwerk!

Basisschool De Reijer
Goed onderwijs kan alleen gegeven worden, wanneer kinderen zich veilig en vertrouwd voelen en zich hierin optimaal kunnen ontplooien. Het team van De Reijer begrijpt dit maar al te goed en spant zich in om deze veilige plek te kunnen zijn voor alle kinderen. 

U bent van harte uitgenodigd om De Reijer te bezoeken, zodat u zelf kunt ervaren waar wij elke dag vol voor gaan: Samen met kinderen en ouders een geweldige school maken!

Sinds maart 2017 vormen Yes!kinderopvang en basisschool De Reijer samen Kindcentrum Nova, locatie Slikkerveer, een plek voor kinderen van 2-12 jaar.

Victor de Verkenner 
Op De Reijer kunnen kinderen vanaf 3,5 jaar al kennismaken met onze school. Dit kan in onze Victor de Verkennersgroep. Deze groep komt één keer per week bij elkaar. 
Deze kinderen ontdekken De Reijer en maken spelenderwijs kennis met andere kinderen en leerkrachten.

Het onderwijs op De Reijer

De wereld verandert heel erg snel. Wij moeten onze kinderen gidsen en begeleiden in deze wereld en hen de tools aanreiken die hen in staat stelt hun eigen weg daarin te zoeken en te vinden. Dat is de grootste uitdaging voor de leerkrachten van onze kinderen. Het onderwijs richt zich meer en meer op kennis en vaardigheden die kinderen zeker nodig hebben in hun verdere toekomst. Wij werken in ons onderwijs aan belangrijke basisvaardigheden en de toekomstgerichte competenties. 

Talentontwikkeling van kinderen 

Wij streven ernaar dat kinderen binnen ons onderwijs hun talenten en mogelijkheden kunnen ontdekken en ontwikkelen. We spelen in op de talenten en belangstelling van kinderen. Op De Reijer kunnen kinderen deelnemen aan onze Talentenklas. Hierin bieden we activiteiten aan waar kinderen op basis van hun talenten en belangstelling voor kunnen kiezen. Ieder kind heeft talenten. Onderwijs is maatwerk

Goed onderwijs betekent niet voor elk kind hetzelfde. Goed onderwijs betekent dat elk kind op zijn niveau kan profiteren van het onderwijs. Dat houdt in dat de leerkracht inspeelt op de mogelijkheden van een kind. Elk kind kan op De Reijer zijn eigen top behalen! 
Ons onderwijs is maatwerk!

Oog voor elkaar 

Tijd nemen om elkaar te leren kennen en elkaar te waarderen. Kinderen, ouders en teamleden hebben allen een belangrijke stem op De Reijer. We nemen elkaar hierin heel serieus. Zo bespreken we in onze leerlingenraad met kinderen van groep 5-8 het schoolbeleid. Hoe kijken zij hiernaar? Wat vinden onze kinderen belangrijk? Hoe kunnen we hun school nog beter maken? Samen maken we onze school, elk vanuit zijn eigen verantwoordelijkheid en rol. 

Transparant in doen en laten

De Reijer is een “open” school die transparant is in haar doen en laten. We staan open voor de feedback en waardering van onze betrokken partners. “Elke dag een beetje beter” is een uitgangspunt waar we ons prima in kunnen vinden. Uiteraard gaat het ook op De Reijer wel eens anders dan gewenst. In dat geval proberen wij natuurlijk in goed overleg tot een oplossing van het probleem te komen.

Aanmelden op basisschool De Reijer

U bent elke dag van harte welkom op De Reijer om een indruk te krijgen van onze school. Wanneer u uw kind aan wilt melden op De Reijer, kunt u met de directeur een afspraak maken. U krijgt een rondleiding om de school in praktijk te zien. De keuze van een school voor uw kind is een belangrijke keuze. We nemen uitgebreid de tijd voor u, zodat u onze school leert kennen. Het is voor zowel de school als voor u belangrijk een goede “match” te vormen. U kunt telefonisch contact opnemen met De Reijer: 0180-412503. Ook is het mogelijk om via onze website een afspraak te maken: www.dereijer.nl

 

2020 DD Juli foto De Reijer Onderwijs met toekomst

Schildersdorp Rijsoord (1887-1914) - Wilhelmina’s Cottage

Vandaag een speciale zomerse editie vanuit het huis aan de Rijksstraatweg 66 te Rijsoord, waar mijn overgrootmoeder Wilhelmina Douglas Hawley (1860-1958) heeft gewoond van 1901-1958. De huidige eigenaren van het huis Margriet en Hans zijn hier sinds kort een Bed & Breakfast begonnen, een mooie ruime tuinkamer aan de linkerkant van het huis. Toen ze me daarover informeerden heb ik gelijk een paar overnachtingen geboekt. Daar zit ik nu, in haar prachtige tuin. Na haar opleiding en docentschap aan de Art Students League in New York City van 1881-1892, waarvan Wilhelmina ook de eerste vrouwelijke vice-president was, besloot ze haar kunstcarrière in Parijs voort te zetten aan de Académie Julian. Op 18 juni 1892 voer ze op het schip de Veendam van New York (Hoboken) naar Parijs samen met de kunstenares Nannie Homans en de kunstenaar John Vanderpoel en zijn vrouw. In haar dagboek schrijft Wilhelmina: ‘voor een jaar of twee, of wellicht voorgoed’. Na een paar dagen Parijs, Beauvais en Amiens reisde ze door naar Nederland waar ze voor het eerst Rijsoord bezocht. Ze verbleef daar tot oktober, omdat John Vanderpoel daar een summerschool was begonnen voor buitenlandse kunststudenten. Wilhelmina vond Rijsoord een geweldige plek en bleef er vele zomers vanuit Parijs terugkomen om er te schilderen en les te geven. Zo portretteerde ze in olieverf de Rijsoordse Eva de Ruiter-Ewijk met een van haar negen kinderen op de graskant langs de Waal (afb. 3). In 1899 maakte Wilhelmina in Rijsoord kennis met de liefde van haar leven, Bastiaan de Koning (1868-1954) (afb. 4). In 1904 kregen ze een dochter, Georgina Florence.

2020 DD Juli foto BB RijsoordB&B Wilhelmina’s Cottage, Rijksstraatweg 66, Rijsoord: https://www.wilhelminascottage.nl/

Reageren? Mail ons! Werkgroep Schildersdorp Rijsoord: Alexandra van Dongen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Erica van Dooremalen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Jan Plaisier

DJ Panic, al decennialang partystarter

Al sinds begin jaren negentig staat DJ Panic, echte naam Dennis Copier platen te draaien op feesten. Hij bracht toegankelijkheid in het hardcore-genre en zijn publiek nam in aantal met het optreden toe. Inmiddels is hij een gevestigde naam in de business, alle reden voor ons om hem te vragen wat Ridderkerk voor hem betekent.

We begonnen met de vraag: ‘Waarom woon je in Ridderkerk?’ Dennis antwoordde met een opsomming van positieve zaken: ‘Het is hier lekker rustig, ik kan de drukte opzoeken wanneer ik wil en het is nog steeds dichtbij mijn geboorteplaats Rotterdam. Bovendien groeien mijn kinderen hier prima op, leuke buurt, leuke buren en een goede school. Wat dat betreft is het perfect hier en zou ik ook nooit meer weggaan.’ Maar ook ziet hij nog veel ruimte voor verbetering. Er zou meer leven in de brouwerij kunnen worden gebracht in de zin van evenementen en mogelijkheden tot creatieve ontwikkeling voor de jeugd. Zijn eigen muziekstijl komt ook aan bod: ‘Hardere stijlen in Ridderkerk moeten ook gewoon weer terug komen in de breedste zin van het woord.’ Dennis stipt ook aan dat er zowel jongeren als ouderen zijn die graag naar hardcore en de subgenres willen luisteren bij optredens en dat de mogelijkheid daarvoor moet zijn in Ridderkerk.

We waren ook benieuwd naar waar Dennis zijn inspiratie vandaan haalt waarop zijn antwoord was: ‘Mijn ervaringen van feesten en evenementen door het het land door. Je zit in een bepaalde scene en uitgaansgebied en je wilt daarin nieuwe zaken te vinden.’ Eigenlijk een soort pratijkervaring. Het zou mooi zijn als Ridderkerk daar zich ook zou kunnen onderscheiden op dat vlak.

‘Ik kijk nog steeds uit naar elk weekend. Waar gaan we nu weer heen, waar gaan we draaien, wie kom ik tegen en wat maak ik mee.’

Hardcore kan vanaf de buitenkant een tikkeltje ontoegankelijk zijn wanneer je het aanschouwt. Voor mij en diegene die zich daar in kunnen vinden zei Dennis het volgende: ‘Dat komt omdat je een keer naar een feest moet om het te kunnen waarderen. Bijna iedereen die gaat vind het hartstikke leuk en merkt de hele relaxte sfeer op. Je moet ook ook open staan voor andere muziekstijlen.’ De feesten vervullen ook een belangrijke rol: ‘Het is eigenlijk ook een soort uitlaatklep. Je leert mensen kennen, er wordt veel gepraat naast het dansen en vriendschappen ontstaan.’

‘Hoe onderscheid je jezelf van andere dj’s?’ Dennis antwoordde: ‘Ik ben on stage altijd zo energiek en dat ziet mijn publiek ook graag. Dat slaat dan altijd over, want de mensen kunnen zien dat ik mijn gevoel er in stop en dat wordt gewaardeerd. Iedereen weet wat je kan verwachten wanneer DJ Panic draait.

We konden er niet omheen om ook even te vragen wat de Corona-crisis voor Dennis betekent. ‘De shows gaan voorlopig niet door, maar een groot voordeel is dat de meeste verplaatst zijn en niet afgesteld. We moeten het met elkaar doen en luisteren naar de regels die ons opgelegd zijn. Niet zo eigenwijs zijn.’

DJ Panic is elke vrijdagavond vanaf 20:30 live te beluisteren via zijn social media kanalen (www.djpanic.nl).