Binnenskamers: online liefde tijdens de lockdown

binnenskamers

In de televisieserie Binnenskamers draait het om de levens van drie personen in quarantaine. Het drietal komt online met elkaar in contact waarna de vrouw verstrikt raakt in een dubbele online relatie. Hoe weet ze zich daar straks weer uit te redden na de coronacrisis? De serie, met Joris Lutz, Urias Boerleider en Elles van Velzen, wordt op dit moment in Rotterdam opgenomen. De serie wordt geregisseerd door Elles van Velzen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=2GKr2jtLNJY&feature=emb_logo

Binnenskamers vertelt een verhaal dat bijzonder is voor een televisieserie. Het is een liefdesverhaal, tussen twee Rotterdammers én een Amsterdammer met een liefde voor Rotterdam, die elkaar tijdens deze coronacrisis online vinden. Alle drie zitten ze om verschillende redenen in volledige quarantaine. De verhalen spelen zich af in Rotterdam Blijdorp, Hillegersberg en Zuid.

Vier afleveringen zijn al online te zien. De serie heeft een verhaal dat bijzonder is voor een televisieserie. Het is een liefdesverhaal, tussen twee Rotterdammers en een Amsterdammer met een liefde voor Rotterdam, die elkaar tijdens deze Coronacrisis online vinden. Alle drie zitten ze om diverse redenen in volledige quarantaine. Alle drie vanuit een ander milieu en in een ander gedeelte van Rotterdam Blijdorp, Hillegersberg en Zuid. Een televisieserie van drie gewone mensen, die in een ongewone situatie verzeild zijn geraakt net als iedereen momenteel. Het is de bedoeling dat mensen zich (voor een gedeelte) kunnen herkennen in één of meer van de drie verhalen. Elles van Velzen hoopt dat het mensen zich wat minder alleen kan laten voelen in de eigen situatie, door de herkenning met een traan en zeker ook met een lach.

Het unieke aan dit concept is, dat de acteurs aan de hand van instructies alles zelf gaan doen. Ze gaan acteren, zelf filmen, doen het licht zelf, leggen de props neer en de Set-Dressing is daarmee ook hun verantwoordelijkheid. De make-up brengen zij ook zelf aan. Alles wordt gedaan aan de hand van instructies vanuit de Crew. Vooraf zijn de instructies besproken en er wordt een test opname gemaakt, zodat de acteurs zich veilig en zelfverzekerd voelen tijdens de draaidagen. Dit is uniek en is nog nooit eerder gedaan. De acteurs zijn Joris Lutz en Urias Boerleider. De actrice is Elles van Velzen.

Er is dus geen fysieke Crew aanwezig op de set. De locaties zijn bij de acteurs thuis. Het team kreeg hier uiteraard toestemming voor en de acteurs waren onmiddellijk laaiend enthousiast. Er wordt gewerkt volgens de richtlijnen van het RIVM. Daarnaast zal de D.O.P. vanuit de auto in Rotterdam filmen en op deze manier de buitenopnames verzorgen. Joris Lutz een Rotterdammer in hart en nieren vindt het een geweldige uitdaging. Joris, bekend van “Ha die pa”, is een Nederlandse acteur, presentator, tekstschrijver, kinderboekenschrijver en muzikant. Joris gaat de rol van Frank tot zich nemen. Urias Boerleider is een acteur bekend van “Moordvrouw”, “Chez Nous” en “Singel 39”. Urias is daarnaast ook regisseur en docent. Urias gaat de rol van Patrick tot zich nemen.

Elles van Velzen is een Rotterdamse filmmaker met een grote liefde voor haar eigen stad Rotterdam. Zij laat het verhaal plaatsvinden in het mooie Rotterdam. Bekende maar ook minder bekende straten en pleinen. Elles van Velzen is al van jongs af aan bezig met acteren. Elles o.a. bekend van “Impossible Love”, “Fabula”, “Moordvrouwen” en “Gedicht”. Naast het acteren in opdracht, is zij de afgelopen jaren ook steeds meer concepten zelf gaan bedenken, gaan regisseren en produceren. Inmiddels heeft zij al mooie dingen mogen maken samen met talentvolle mensen. Haar passie omschrijft zij als volgt: Mensen een moment van (zelf)inzicht, begrip, verstrooiing, ontroering en/of plezier te kunnen geven door het inzetten van haar talenten: het acteren en het maken van films.

Naast de televisieserie is ook het team waarmee de televisieserie wordt gemaakt uniek. Het team bestaat uit professionals, die vooral instructies geeft of de voorbereiding voor de Cast heeft gedaan. Alles om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de acteurs. Voor de acteurs is het een grote uitdaging om op deze manier te werken en zij stellen zich enorm kwetsbaar op.

Alle Crewleden werken vanuit huis. Lies Waterman produceert deze televisieserie. De muziek wordt door niemand minder dan Eddy Koopman gedaan. Eddy Koopman werkt al jaren voor het Metropole Orkest en heeft daarnaast ook zijn eigen bedrijf. Voor Binnenskamers componeert, arrangeert en maakt hij de muziek. De montage wordt op de verschillende disciplines door een heel team gedaan. Allen vanuit huis of vanuit de studio, waar alleen gewerkt wordt op dat moment.

Zodra deze televisieserie af is, kijkt zij al voorzichtig vooruit naar haar volgende project “Het Familiebedrijf” (werktitel). Het is een film, die gaat over een vrouw die tijdens de jaren 70 zo haar eigen vooruitstrevende ideeën erop na houdt met betrekking tot arbeidsverhoudingen. De film zal gaan over ‘het durven te doorbreken van starre denkbeelden en het tegen de stroom in, de eigen weg durven te gaan’ vertelt Elles.

M.m.v.: Binnenskamers en Open Rotterdam.